Titel

Voetreflexmassage

Het doel van de reflexologie is om de harmonie in het lichaam weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. De organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflexie in de voet, de uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil e.d. De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, maar helpt de patiënt slechts te genezen. Een voetreflexoloog gaat er vanuit, dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.

 

Inhoud opleiding

Dit kun je tijdens deze cursus verwachten:

  • het losmaken van de voeten
  • de reflexpunten bij elkaar leren ontdekken en behandelen
  • de juiste houding
  • dieptemassage en deze ook leren toepassen

Je kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend bij ons langskomen voor meer informatie en uitleg, de koffie staat klaar!

 Cursuskosten
 € 220,00

 

Deze opleiding is vrij van BTW omdat we zijn aangesloten bij het CRKBO. Je betaalt dus alleen BTW over boeken (6%) en artikelen (21%)!

 

 

Bel ons gerust even, 

Telefonisch zijn we bereikbaar via 045-571 0835.

Ons adres is: Wijngaardsweg 22, 6412 PJ Heerlen

Je kunt natuurlijk ook een bericht sturen via het contactformulier.

Inschrijven

Adres
Annuleren

KRP

in aanvraag

Niveau

Basiscursus

Diploma

Certificaat van deelname

Model

Een model is niet nodig

Verzorging

Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen

Studieduur

2 dagen 

Toelatingseisen

Pedicure of medisch pedicure

Locatie

Alle lessen en examens vinden plaats op onze locatie in Heerlen (Limburg). Dit geldt voor zowel de theorie- als de praktijkexamens. Vanuit de regio's Parkstad, Maastricht, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Roermond is de locatie uitstekend te bereiken. Je vindt ons op 1 minuut van de afrit woonboulevard in Heerlen. Klik hier voor een routebeschrijving.